maandag 3 mei 2010

Naar Tokyo

Zondag 2 mei 2010
We hebben 4 verschillende wijken van Tokyo bezocht. Na het ontbijt zijn we met de trein naar Shibuya geweest. We hebben het beeld van Hachiko gezien en hebben over de Scramble Crossing, een heel druk kruispunt gelopen.



Daarna liepen we rechtstreeks naar Harajuku, een buurt voor jongeren. Harajuku station staat er om bekend dat er zondagochtend allemaal jongeren rondlopen in de laatste mode daar. Vandaar door naar Yojogi-park, waar de Meji-tempel staat. Het was erg mooi, ze waren juist bezig met een ritueel voor de lente.


Daarna zijn we verdergelopen naar Shinjuku, een wijk met heel veel winkels. Het was verschrikkelijk druk! Na een halfuurtje winkelen vonden we in een rustig steegje een deur met een trap naar boven, wat leide naar een traditioneel Japans noedel-restaurant. Het was er erg mooi, wat je niet zou verwachten als je de armoedige trap naar boven loopt. We hebben er traditionele Japanse somen gegeten. Toen we weer weggingen, kwam ik erachter dat er zelfs een lift was naar beneden. Ik kan me geen ander land voorstellen waar ze in een steegje een restaurant met een lift verstoppen dan Japan.

Als laatste gingen we naar Akibara, een wijk waar ze heel veel manga, anime en electronica verkopen. Ik heb er een waaier gekocht, 6 manga´s, en een stickervel met schattige mangapoppetjes erop. Ook daar was het erg druk!

Daarna zijn we naar huis gegaan, na een zeer drukke dag. Misschien, als we meer tijd hebben richting eind volgende week, komen we nog eens terug. Het was erg leuk!

5 opmerkingen:

  1. en Ann, als ik nou eens een echte hollandse vraag mag stellen......wat zijn de prijzen nou in zo'n grote stad? Is dat een beetje leuk of slaat de lucht uit je longen??;)
    Wat zullen jullie veel foto's maken!!!
    Heeeeeeeeeeeel gaaf!!
    Groetjes
    Lynda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. He meiden, wat een avontuur!
    Vallen jullie erg op met je blonde haren?
    Wat een indrukken in nog maar een paar dagen!
    Heb je al veel Manga inspiratie opgedaan Ann?
    Geniet van de grootsheid en van elkaar!
    Liefs Phemy

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hee annick!!

    leuk zeg dat je een blog bij houdt!
    echt super hoe je in japan bent terecht gekomen! waar een wil is, is een weg. Gaat over jou denk ik!

    ik hoop dat je een super leuke tijd hebt in japan, en dat we snel het hele verhaal horen =D

    xx margit

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hee zusje,

    We zijn net terug uit Kreta, het was super leuk, we hebben daar bijna alleen maar rond gereden en van alles gezien. Nu pas echt de tijd om te kunnen reageren, want het internet in het hotel lag plat. Heel toevallig draaiden ze op de heen reis in het vliegtuig een film over die hond, Hachiko, best zielig einde. Nog heel veel plezier in Japan en tot over een week.

    Groetjes Milan

    BeantwoordenVerwijderen